Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

AGAVE ÄR INTE SÅ BRA…

IMG_7297

IMG_7298

Jag var helt galen i agave för några år sedan men tyvärr har jag lärt mig att det inte är bra för kroppen. Blev superglad när jag hitta min favvochoklad i New York på Organic Avenue och hörde att det tagit bort agave från alla deras produkter. High five säger jag. Nu kanske du undrar varför det inte är bra att äta? Här kommer några andledningar.

Det är en super processad produkt. Inte alls så naturligt som det låter…

Det finns lika mycket fruktos i agave (ca. 55%) som det finns i high frucotos corn syrup.

Dåligt för din lever.

Agave har 16 kalorier per tesked, precis som vitt socker.

Agave är inte någon ”live food” och har inga enzymer för att hjälpa bryta ner den i kroppen. Enzymerna har tagits bort  så att inte produkten fermenteras och blir till tequila.

Använd istället grön stevia, honung, och kokossocker.

Enlight Dr. Ingrid Kohlstadt, från Johns Hopkins School of Public Health:

”Agave is almost all fructose, a highly processed sugar with great marketing.”

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Mode
    Mathilda Weihager
    Home
    Andrea Brodin
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Mode
    Petra Tungården
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Hälsa
    Ida Warg
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Hälsa
    Foodjunkie
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Hälsa
    Fannie Redman
    Mode
    Paulina Forsberg
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Mode
    Emma Danielsson
    Man
    Niklas Berglind