Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

GREEN SWEETS & TREATS

IMG_7260

IMG_7278

IMG_7277

IMG_7299

IMG_7264

IMG_7284

IMG_7302

IMG_7265

IMG_7249

IMG_7282

IMG_7303

Igår gick jag på min väns boklansering av Green Sweets & Treats Atmajyoti Yoga i Vasastan. Wow, vilken bok Erika! Du är så himla grym. Och även grattis till förlaget Nygren&Nygren till en så fin bok.

Erika har lovat att alla recept är enkla att göra… Phew! Hon använder mest honung och dadlar som sötningsmedel, vilket jag gillar. Jag gjorde en liten intervju med henne – läs nedanför.

Q&A med ERIKA BILLYSDOTTIR:

  1. Hur ser din egna hälsoresa ut? Bra fråga, hälsa är ett brett begrepp, det har inte bara att göra med vad jag äter eller hur jag tränar min fysiska kropp. För mig handlar det om balans mellan psykisk, fysisk och själslig hälsa.  Hälsa och läkande och andlig utveckling är för mig samma sak. Det är först när det finns ett samspel mellan alla dessa delar som vi tar oss framåt. Så jag vet inte hur jag ska förklara det annat än att allt hänger samman för mig, när jag började äta mer ren mat så känns det som att jag även såg klarare på mina egna mönster och även på samhället. Och i och med att se negativa mönster så behöver jag mjukna, först då är förändring möjlig. När det kommer till vad jag väljer att äta så har jag gått från allätare till vegetarian till rawfood vegan till att landa där jag är idag, att lyssna mer på vad kroppen egentligen vill, inte utefter att det passar in i ett fack. Att sätta en stämpel eller etikett på sig att jag är vegan är för mig ointressant helt plötsligt krymper jag mig ist för att låta det handla om expansion. Som en man till mig i Indien sade till mig en gång för 9 år sedan ”I’m vegetarian and non vegetarian”, förstod det inte då, men nu känns det helt logiskt.
  2. Vad brukar du äta till frukost? Jag börjar gärna dagen med att dricka, gärna fram till lunch. Vatten med citron, bikarbonat och gurkmeja brukar slinka ner först. Följt av en juice eller för ngt jag valt att kalla elixir då de ofta är packade med örter och superfood.
  3. Vad är filosofin bakom din bok och matlagning? För mig är mat information. Det jag väljer att äta idag är den personen jag vill vara imorgon. Ekologiskt är självklart, gärna i säsong och lokalproducerat. Att ge oss endast det bästa, just för att jag tycker att vi är värda det.
  4. Har du något favorit recept i Green Sweets & Treats? Lingontårtan, fluffig syrlig men ändå söt.
  5. Vad är ditt bästa hälsotips? Sagt det förr ”to get out of your own way”. Och byta ut bordssalt till fördel för havssalt eller himalayasalt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

    Hälsa
    Foodjunkie
    Lifestyle
    Linn Herbertsson
    Hälsa
    Josefines Yoga
    Home
    Andrea Brodin
    Lifestyle
    Sandra Beijer
    Hälsa
    Ida Warg
    Lifestyle
    Vanja Wikström
    Home
    34 kvadrat
    Lifestyle
    Elin Johansson
    Lifestyle
    Dasha Girine
    Lifestyle
    Tess Montgomery
    Lifestyle
    Henrietta Fromholtz
    Mode
    Fanny Ekstrand
    Mode
    Chrystelle Eriksberger
    Man
    Niklas Berglind
    Hälsa
    Fannie Redman
    Lifestyle
    Josefin Dahlberg
    Mode
    Pamela Bellafesta
    Lifestyle
    Makeup by Lina
    Lifestyle
    Sanne Alexandra
    Lifestyle
    Susanne Barnekow
    Hälsa
    Träningsglädje
    Mode
    Petra Tungården
    Man
    Marcus Schuterman
    Man
    Viktor Frisk