Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

ÄR DU EN EMOTIONAL EATER?

Raw Clarity at Metro

IMG_8472

Jag har varit en emotional eater. Jag använde mat när jag kände mig ensam, trött, glad, uttråkad, ledsen och stressad. Jag tyckte det var jobbigt att känna mina känslor – jag visste inte hur jag skulle hantera någon av varianterna jag nämnde ovanför.

Jag visste heller inte att känslor var och är en del av vårt inre GPS system och vägleder oss fram genom livet – även det som gör ont. Smärta försöker också säga oss någonting. Min resa tillbaka in i kroppen har tagit år – det är en del känslor som ska upp till ytan och kännas, och det gör man inte över en dag. För att släpp en gammal nertryckt känsla måste vi gå igenom den, det gör vi genom att ge känslan plats. Vi känner den helt enkelt. Efter du känt den, så kan du sedan läsa av meddelandet och sen släppa den.

Använd inte mat för att döva dina känslor – det är bara ett sätt att stänga av ditt inre GPS system. Mat kan inte hjälpa dig hantera livet. Mat är ditt bränsle och fantastisk näring för kroppen.

När har en påse lösgodis någonsin varit svaret till dina livsfrågor? Eller har tre portioner pasta verkligen fått dig att må bättre efter du bråkat med din pojkvän? Om du kämpar med att bli fri från en obalanserad relation med mat så börja med att göra följande övning. Jag kommer skriva mer om ämnet framöver.

ÖVNING: När du känner att du vill äta istället för att känna och hantera livet på ett kärleksfullt sätt, så ställ ifrån maten i din hand eller på tallriken. Ta ett steg tillbaka. Stäng ögonen och känn känslan. Fråga dig själv följande frågor:

Vart sitter känslan?

Hur känns den?

Vart vill den säga mig?

Vad behöver jag egentligen?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Flora Wiström
Man
Philip Conradsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Fannie Redman
Man
Kevin Triguero
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Fanny Ekstrand
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Linn Herbertsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Dasha Girine
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Sandra Beijer
Hälsa
Träningsglädje
Home
Amelia Widell
Mode
Linn Eklund
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Sanne Alexandra
Hälsa
Foodjunkie
Home
Sanna Fischer
Man
Marcus Schuterman
Mode
Chrystelle Eriksberger
Mode
Petra Tungården
Man
Viktor Frisk
Man
Johan Hurtig
Man
Niklas Berglind
Mode
Emelie Wikström