Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MORNING DETOX

IMG_7762.JPG

Recently started drinking hot water with fresh squeezed organic lemon juice every morning, before my breakfast. Why? Here are a few REALLY good reasons – besides the fact that it’s a rich source of vitamin C, vitamin B, riboflavin, calcium, phosphorus, magnesium, proteins, etc.

TEN REASONS FROM MOJOLIFE.COM:

 1. Good for stomach: Lemon can help relieve many digestion problems when mixed with hot water. These include nausea, heartburn and parasites. Due to the digestive qualities of lemon juice, symptoms of indigestion such as heartburn, bloating and belching are relieved. By drinking lemon juice regularly, the bowels are aided in eliminating waste more efficiently. Lemon acts as a blood purifier and as a cleansing agent. The intake of lemon juice can cure constipation. It is even known to help relieve hiccups when consumed as a juice. Lemon juice acts as a liver tonic and helps you digest your food by helping your liver produce more bile. It decreases the amount of phlegm produced by your body. It is also thought to help dissolve gallstones.
 2. Excellent for Skin Care: Lemon, being a natural antiseptic medicine, can participate to cure problems related to skin. Lemon is a vitamin C rich citrus fruit that enhances your beauty, by rejuvenating skin from within and thus bringing a glow on your face. Daily consumption of lemon water can make a huge difference in the appearance of your skin. It acts as an anti-aging remedy and can remove wrinkles and blackheads. Lemon water if applied on the areas of burns can fade the scars. As lemon is a cooling agent, it reduces the burning sensation on the skin.
 3. Aids in Dental Care: Lemon water is used in dental care also. If fresh lemon juice is applied on the areas of toothache, it can assist in getting rid of the pain. The massages of lemon juice on gums can stop gum bleeding. It gives relief from bad smell and other problems related to gums.
 4. Cures Throat Infections: Lemon is an excellent fruit that aids in fighting problems related to throat infections, sore throat and tonsillitis as it has an antibacterial property. For sore throat, dilute one-half lemon juice with one-half water and gargle frequently.
 5. Good for Weight Loss: One of the major health benefits of drinking lemon water is that it paves way for losing weight faster, thus acting as a great weight loss remedy. If a person takes lemon juice mixed with lukewarm water and honey, it can reduce the body weight as well.
 6. Controls High Blood Pressure: Lemon water works wonders for people having heart problem, owing to its high potassium content. It controls high blood pressure, dizziness, nausea as well as provides relaxation to mind and body. It also reduces mental stress and depression.
 7. Assist in curing Respiratory Disorders: Lemon water assists in curing respiratory problems, along with breathing problems and revives a person suffering from asthma.
 8. Good for treating Rheumatism: Lemon is also a diuretic and hence lemon water can treat rheumatism and arthritis. It helps to flush out bacteria and toxins out of the body.
 9. Reduces Fever: Lemon water can treat a person who is suffering from cold, flu or fever. It helps to break fever by increasing perspiration.
 10. Acts as a blood purifier: The diseases like cholera or malaria can be treated with lemon water as it can act as a blood purifier.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Har varit lite kritisk till det där, men nu ska jag ge den en chans!

  Malin 2011-05-12 14:57:39
  Svara
 • Tack så himla mycket för bananglass receptet! bästa på länge:)

  johanna 2011-05-11 10:53:48
  Svara
 • Hej Fillippa!Jag kom in på din blogg efter att ha läst Sofis inlägg, och jag är så glad för det!Jag har gått igenom flera av dina inlägg och jag vill bara läsa mer och mer! Allt du skriver är så oerhört intressant!Jag har själv försökt börjat lite smått med Rawfood, men har inte fått någon bra inspiration förutom Erica Lagercrantz bok. Men nu fick jag massa inspiration när jag läste din blogg! Älskar den! Precis en sån här blogg jag länge letat efter! Intressant innehåll och dessutom får jag träna på min engelska. Perfekt! Och att du dessutom är i USA är ju jätteroligt eftersom det är min stora dröm att åka tillbaka dit!Jag undrar lite vad du gör i USA och varför du skriver på engelska? För du är från Sverige från början va?Ha det bra, and keep up the good work! //Sanna

  Sanna 2011-05-10 22:19:08
  Svara
 • Much of this information only contains a tiny bit of truth… ppl with probably misinterpret this

  Erica 2011-05-10 20:58:03
  Svara
 • Menar du verkligen att man använder citron inom tandvården? Att det hjälper mot blödande tandkött måste ju vara om man det blöder pga brist på c-vitamin (skörbjugg).

  Karin 2011-05-10 20:43:44
  Svara
 • Oh det ska jag testa. Min hy och kropp kan behöva lite detox!

  Christine 2011-05-10 14:46:49 http://christineiparis.blogg.se
  Svara
 • You’re correct – it is not rich in protein, but it does contain protein. I was refering to Vitamin C! 🙂

  Raw Clarity 2011-05-10 14:12:02
  Svara
 • Is lemon a rich source of protein? Don’t think so….

  Carolina 2011-05-10 13:14:36
  Svara
 • Skulle vara kul att testa på ”dieten” och se om man märker någon skillnad. Dessvärre passar det inte in på studentbudgeten…

  Frida 2011-05-10 12:09:53
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind