Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

FOOD FOR THOUGHT.

Spent most of the day curled up on the sofa reading Conscious Eating by Gabriel Cousens today, and came across this paragraph copied below that I loved. What is going on here? We have gone so far in the other direction that we think it’s normal… The fact that burgers & fries are standard (in almost any country nowadays), and raw food is so crazy and ”out there” is scary to me. We have to begin eating more simple organic food from the earth, the kind that our bodies truly need. Here is just a little food for thought to start your week. I hope you are with me in changing our habits, one step at a time, one person at a time. xx

”In today’s world of fast food and food irradiation, the relationship to food has become confused and degenerate. Many of us are disconnected and perceive as foreign the natural foods that Mother Nature offers us. The natural way to eat somehow seems ‘old-fashioned’ or strange. The diseases that unnatural diet causes are so rampant that they are thought to be an inevitable part of life. This is not the case. Western medicine approaches this problem in convoluted ways and continues to spend billions of dollars developing sophisticated technologies to treat headaches while continuing to bang its (and our) head against the proverbial wall. The one who chooses to stop banging his or her head against the wall  by giving up destructive food habits is often ridiculed. Our culture has become so upside down that one who chooses to heal and maintain good health with a diet that brings him or her into harmony with nature is often considered the idealist or extremist, rather than practical or appropriate. If this seems far-fetched, consider all the people who have repeated triple by-pass surgeries for clogged arteries with out eliminating the proven cause of the problem, which they could do by adopting a diet that does not clog the arteries,” (Concious Eating by Gabriel Cousens).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Filippa 🙂 vill börja med att säga att jag verkligen uppskattar din blogg! Inspirerande, informativa och vackra inlägg hela tiden 😀 Sen har jag ju en fråga.. Tar du några kosttillskott? Vet att du skrivit om Dr Ohhiras probiotics tidigare, och de håller jag med om är super! Men utöver det känner jag mig osäker.. Vilka märken rekommenderar du och har du nån koll på vad man bör titta efter om man vill ha säkra, kvalitativa tillskott? Läser mycket negativt om kosttillskott och vill inte utsätta min kropp för fara, utan snarare stärka den och hjälpa den.. tror du förstår 🙂
  Kram/ Elin

  Elin 2013-01-29 09:44:00
  Svara
 • Så rätt och intressant. Många tycker att man är ”konstig” för att man äter så mycket grönsaker, och frågar om jag aldrig äter ”vanlig” mat(som då är den typ som beskrivs ovan). Om jag vill dra med någon på ett RAW-Food event så tror de genast att jag försöker göra dem till veganer och att de bara ska få äta groddar från och med nu(trots att jag äter kött). Men jag älskar all form av nyttoinspiration som kan ge mig en grönare vardag och gör att min kropp blir alldeles lycklig. Varför är människor rädda för ”naturlig mat” från jorden? Det gör mig ibland lite uppgiven, att folk i min ålder(runt 25) redan ”givit upp” och äter potatis, brunsås och fläskkotletter, och är livrädda för det ”nya” sättet att äta som enligt ovan och enligt min mening egentligen är det ”gamla och naturliga” sättet att äta. Jag önskar att folk kunde vakna upp och förstå att maten de stoppar i sig inte bara är bränsle, utan att det också är medicin, och att vi är beroende av att äta BRA mat för att kunna må så bra som möjligt!

  http://josefinest.blogg.se

  Josefine Wilson 2013-01-28 09:40:00
  Svara
  • Svar på Josefine Wilsons kommentar.

   Nicely said, I’m totally with you… It’s very strange how we have shaped the ”normal” eating ways in our society. But we need people like you to keep going on your healthy journey so that one day the natural way is the new standard. Thanks for sharing Josefine!!

   filsve 2013-01-28 09:52:00
   Svara
 • Bra läsning och kloka tankar! Jag har själv gjort en hel omvändning i mitt liv angående kost (och allt som kommer med det) och äter numer raw food. Har aldrig mått såhär bra! Har du några böcker att rekommendera? Tack för en inspirerande blogg. Kram!

  Karolina 2013-01-28 09:13:00
  Svara
  • Svar på Karolinas kommentar.

   Amazing! Which ones have you read already? 🙂

   filsve 2013-01-28 09:55:00
   Svara
   • Svar på filsves kommentar.

    Vad kul att du svara! Jag har faktiskt inte läst någon bok, har endast hittat massa info på internet. Så det är bara att lista dem du tycker är bra att ha! 🙂 Tack så mycket för att du tar dig tid!

    Karolina 2013-01-28 13:12:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!