Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

THE DIRTY DOZEN.

Jag vet att det kanske inte är så lätt att alltid köpa och äta ekologisk mat. För många handlar det om pris, för andra tid & ork, och vissa för lite kunskap. Varje år publiceras The Dirty Dozen i USA. Det är en lista på besprutad frukt och grönsaker som man ska vara extra försiktig med att äta om dom inte är ekologiska.

The Dirty Dozen: persika, äpple, paprika, selleri, nektarin, jordgubbar, körsbär, bladkål, sallad, vindruvor, morot & päron.

Försök köpa eko så ofta ni kan, betala priset nu så inte er hälsa måste betala senare i livet…

I know it is not always easy to buy and eat organic produce. For many it is a cost issue, for others it’s about time & energy, and simply not having the knowledge. Every year a list of conventional vegetables & fruits called The Dirty Dozen is revealed, warning us of produce that we need to be extra careful with if they are conventionally grown.

The Dirty Dozen: peach, apple, peppers, celery, nectarine, strawberries, cherries, kale, lettuce, grapes, carrot and pear.

Try to buy organic as often as you can. Pay the price now, so your health doesn’t have to pay it later in life…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej Filippa! Jag gillar din blogg och dina tankar om livsstil och hälsa. Men det här med dirty dozen funderar jag på, skiljer det sig inte rätt mycket mellan vad som är att anse som ”dirty dozen” i USA och Sverige? Vi har ju andra lagar och reglere och sedvänjor vad gäller besprutning av grönsaker, så jag misstänker att det skiljer sig åt. Vore väldigt intressant att se en liknande lista som är speciell för Sverige/Europa, som man kanske i större utsträckning kan rätta sig efter.

    Emmeline 2013-09-30 13:36:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind