Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

MIN (HÄLSO) RESA

Fick denna frågan idag, så tänkt att det var på tiden att jag berätta lite…

Martinas Fråga:

Hej! Kan inte du berätta om din resa? Hur du kom fram till det du gör idag?

Mitt Svar:

Jag flytta till Connecticut när jag var sju år. Min pappa jobbade i New York under den tiden, men fem år senare bestämde han att flytta både jobb och familj till Miami. Nu berättar jag den korta historian… därefter flytta vi runt ganksa mycket men kom alltid tillbaka till the orange state of Florida.

Under tiden i high school så började jag tävla i rodd (yep, ganska annorlunda sport). Sporten blev väldigt viktigt för mig så när det var university time, så började jag på Connecticut College. Vi var uppe varje morgon kl. 4,30, ute på vattnet 30 minuter senare. Och sen tränade vi 2-4 timmar om dagen.

Min ohälsosamma mat resa börja lite innan den tiden. Jag var en ”emotional eater.” Jag tyckte det var lättast att tysta ner känslorna med mat istället för att känna dom. När jag träna tänkte jag inte så mycket på det, med under sommarloven blev det svårare. Jag åt för mycket, för lite, för mycket, för lite, ja det gick upp och ner helt enkelt. Jag testa lite olika dieter men (shocker) det var ingen som funka.

Två dagar efter jag fyllt 22 år flytta jag till New York City för att få ett jobb på en av dom bästa PR firmerna. Någon annan som är perfectionist som jag här? I alla fall jag fick mitt dröm jobb, det jag hade jobbat för så hart i skolan. Insåg snabbt att det inte var så viktigt som jag trodde (ville bara bevisa att jag kunde få det) och började istället på ett mindre ställe som heter Fingerprint Communications. Mitt första uppdrag var att öppna Playboy Klubben på The Palms Hotel. Vilket innebar att min första dag på jobbet klev jag inte på bussen, utan ett privat jet till Las Vegas.

PR är inte så glamorous. Yes, jag fick flyga runt hela USA, jobba kändisfester, fashionweek, super bowl, etc. men min kropp fick betala priset. Jag älskade inte min kropp på den tiden och började banta (igen). Det sluta med att jag gick upp 10kg istället.

Tre år senare kom boken The Secret. Den handlade om the law of attraction och tipsa om vision boards. Jag började klippa och klistra direkt. Till slut hängde den over sängen. Jag älskade den, den symbolisera allt jag ville ha – THE man, healthy for life, resa till nya länder, börja träna, etc. Jag fick allt jag fråga efter.

Under den tiden läste jag också 12 Steps to Raw Food. Det kändes helt rätt för mig att äta näringsrik mat och skapa balans i min kropp. Idag är jag inte 100% raw och äter mycket vegetarisk mat också. Min personliga gräns går vid djur.

Jag starta min egna PR firma, LFB Media Group, och fick känna friheten av att äga sitt egna företag. Problemet var att just branschen inte gjorde mig glad. Jag börja blogga mycket om min passion, whole och näringsrik mat, och hamna tillslut på Aftonbladet. Och sen började jag på the Institute of Integrative Nutrition…

Jag lämna USA, och allt det innebär behind me och flytta till Stockholm i Janauri 2013. Jag brukar säga till människor som frågor vad jag gör att jag inte har något jobb, för jag älskar att coacha tjejer så himla mycket. Jag är en Holistic Health Coach, bloggare (som ni vet…duh!), skribent för Sofis Mode, och ska lansera ett ny hälsoprodukt i 2014.

Jag är extremt tacksom för min hälsa, purpose, flow, kunskap, familj, vänner, och er. Jag har hittat hem helt enkelt.

När jag ser tillbaka, inser jag att min resa handla om att jag skulle börja älska min kropp. Every single inch… Det är så skönt att vara kompis med den igen. Och att få möjliget att lära ut min kunskap till andra tjejer som behöver hjälp på vägen.

Tack för frågan Martina.

xo,

Filippa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Tack! Rag & Bone 🙂 Finns i massa färger.

  filsve 2013-11-16 00:54:00
  Svara
 • Jag blir jätte inspirerad över att höra om din resa. Jag läser din blogg mycket och du är en stor inspirationskälla för mig att leva ett mera hälsosamt liv. Jag brinner för rawfood och vill lära mig mer om det och om hälsa och mat.
  Jag går sista året i gymnasiet och har börjat tänka mycket på vad jag ska göra efter gymnasiet. Eftersom träning och hälsa är något som jag brinner för och tycker är intressant skulle jag vilja testa på att hålla på med det. Jag bor i Sverige och undrar om du kan tipsa om olika kurser man kan gå i Stockholm som är liknande kursen du gick i USA? Och hur jag ska göra för att verkligen kunna uppnå mina mål att hålla på med hälsa
  tack 🙂

  Bella 2013-11-14 19:12:00
  Svara
 • Vore kul om du skrev mer om din relation till det spirituella & hur det kom sig att du intresserade dig för det? Tack:)

  Sofia 2013-11-13 11:10:00
  Svara
 • Hej! Sjukt inspirerande blogg du har!
  Undrar bara om du kan skriva lite mer om det där ang. karriärsval & hur man ska göra för verkligen komma på vad man brinner för? Samt om du kan skriva lite mer om HUR man gör en change i livet (&hoppar på hälsoresan). Tack!

  Julia 2013-11-13 11:08:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia! Jag hjälper dig gärna med detta. Maila mig så kan vi boka en gratis 50-minuters coaching via telefon, Skype, eller in person. Tack för kommentaren. /Filippa

   filsve 2013-11-13 22:13:00
   Svara
 • Tusen tack för fint svar!

  Martina Stenström 2013-11-13 10:52:00
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Fannie Redman
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind