Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HAR DU EN FRÅGA?

Två gånger i månaden svarar jag på era frågor i Sofis Mode i min nya spalt Hälsonytt. Vad vill ni veta? Vad har du för frågor om hälsa?

Two times a month I answer questions in my new health column in Sofis Mode. What do you want to know? Send me your health questions!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hejsan, vad har du för åsikt om detox? Bra eller dåligt? Har du testat själv, i så fall i vilken grad? Vad uteslöt du, hur länge höll du på osv.
  Tack för bra blogg och mycket inspiration!
  Kram Josefin!

  Josefin 2013-11-18 13:13:00
  Svara
 • Hej! Vill börja med att tacka för en inspirerande blogg!! jag har nyligen hittat hit och är redan en trogen läsare:)

  Jag har två frågor jag skulle vilja ställa

  1. Jag har blivit väldigt medveten om vad jag stoppar i mig på senare tid och vill gärna vara så ekologisk som jag bara kan. Men problemet är att jag är student och att det är så fruktansvärt dyrt att vara matmedveten. Jag är lite av en allt eller inget människa och vill inte behöva dra en gräns av vad jag köper ekologiskt. Jag älskar verkligen mat och är skräckslagen över att behöva rucka på mina matvanor med en varierad och nyttigt kost, men samtidigt så känns det ohållbart ekonomiskt just nu. Så om du har några tips på hur man ska ställa sig inför den här frågan så skulle jag vara enormt tacksam!

  2. Alkohol. Det här tycker jag är så himla svårt, jag uppskattar verkligen ett gott glas vin till middagen och att gå ut några gånger i månaden (jag är ju student trots allt), men så fort jag dricker alkohol så får jag dåligt samvete att jag förstör för min kropp, speciellt med tanke på att jag lägger alla dessa pengar på att äta bra mat. Överallt på instagram ser man tjejer som ”bytt ut pumpsen mot träningsskor” men jag vill ha både mina pumps och träningsskor framme ju! Hur hittar man en hållbar och balanserad lösning mellan dessa?

  Är det möjligt att få ett eventuellt svar mejlat till sig? Jag bor inte i sverige nämligen:) Tack på förhand!!

  Mia 2013-11-17 16:57:00
  Svara
 • Hej Filippa! Jag gör lite gröna smoothies men även smoothies innehållande youghurt ibland och undrar egentligen mest hur länge man kan förvara dessa i kylskåp? Ibland gör jag en grön rackare om kvällen, som jag låter stå i kylen i en plastbehållare med lite plastfolie över. Nästa morgon är jag jättenojjig och vågar inte dricka den, utan får hälla ut. Likadant med en yoghurtbaserad smoothie. Gillar inte att slänga mat det minsta, men kan inte rå för att jag är så nervös av mig! Att bli matförgiftad av sin egen mat vore ju lite hemskt…

  Ha en trevlig helg!
  Kram
  Erica

  erica 2013-11-16 13:57:00
  Svara
 • Hej! Jag flyttade nyligen hemifrån för att plugga (Stockholm) och bor för närvarande inneboende hos min morfar och hans fru. Detta innebär att mina matvanor har förändrats drastiskt: från att ha ätit bara eko och mostly veg till kött och icke-veg… Med tanke på att jag bor hos dem och får mat av dem är i princip det enda målet mat jag själv kan styra frukost och ev lunch. Min fråga är då vad ska jag prioritera att äta för att ”må så bra som möjligt” med de förutsättningar jag för tillfället har? Vad är viktigt att äta till frukost/lunch? 🙂

  Lisa 2013-11-15 10:38:00
  Svara
 • Hej! Hade gärna velat veta vad man ska äta för att få bättre hy. Min hy har alltid pendlat väldigt mycket och det blir inte bättre med all stress som det är i livet just nu. Tycker det syns så mycket i ansiktet, men också i ögonen, jag får så lätt lite blodsprängda ögon. Finns det någon mat för det här eller är det mer sömn som gäller?
  Du ser ju alltid ser så fräsch ut!
  Med vänlig hälsning
  Anna

  Anna 2013-11-15 09:56:00
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Din fråga kommer med i Sofis Mode i Januari. Tror många skulle vilja veta svaret på denna frågan. xo Filippa

   filsve 2013-12-01 21:03:00
   Svara
 • Jag har varit vegan i några månader och läser mycket om hälsa och veganism, något som jag märkt att många har olika åsikter om är sojaprodukter och dess negativa/positiva påverkan på hälsan. Vad är din synpunkt i ämnet?
  Tack för all inspiration som du ger! <3

  Annika 2013-11-14 21:38:00
  Svara
 • Hejsan!!

  Jag försöker undvika laktosprodukter helt. Jag äter istället sojaprodukter, tex. sojayoghurt. Vad tycker du om sojayoghurt och sojaprodukter generellt, för och nackdelar? Det finns väldigt lite info om detta! Tusen tack för svar!!

  Julia 2013-11-14 16:58:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia! BRA fråga. Din fråga kommer med i Sofis Mode den 1:a Jan. Ska också lägga upp ett blogg inlägg om detta. Kram F

   filsve 2013-11-15 12:47:00
   Svara
 • Hej fina du!
  Jag är där du var för flera år sen. Jobbar stenhårt, sliter och min hälsa blir bara sämre och sämre. Hälsokontroll på jobbet för en vecka sen som visade att jag hade högt blodsocker, högt kolestrol och över lag dålig hälsa. Stressar min kropp alldelse för mycket. Hur ska jag göra för att vända detta? Jag kan liksom inte bara säga upp mig…. Jag pendlar ganska mycket och det tar tid. Jag har svårt att säga nej till vänner och familj och vill hinna med allt, men det går ju inte… Hur ska jag tänka? och hur ska jag göra för att priotera om? hur tänkte du??
  Har du några bra förslag på böcker om hälsa? inte på engelska… tack! 🙂
  Mvh, Olivia

  Olivia 2013-11-14 08:45:00
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej Olivia,
   Jag förstår. Behöver lite mer information från dig, så jag kan ge dig mer personliga rekommendationer. Jag bjuder gärna på en gratis coaching via telefon, Skype, eller in person? Maila mig om du är intresserad Filippa@rawclarity.com.
   Jag ska tipsa mer om detta på bloggen också.
   Love,
   Filippa

   filsve 2013-11-14 10:39:00
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
By Momo
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Fannie Redman
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Man
Niklas Berglind