Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NY SIDA. NYA TIPS.

Hola ladies! Nu är ett nytt nummer av Sofis Mode ute… med nya tips och rekommendationer på min sida. Jag prata soja, mat du borde undvika, raw past recept, mina favo instagram konton och mycket mer. xo

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Clara! All mat har protein… Mer eller mindre 🙂 Äter du fortfarande mejeri produkter? Ägg? Ost? Jag får mitt protein från nötter, avocado, chiaseeds, gröt, frön, bönor, raw bars, spirulina, etc. Lycka till. xo

  filsve 2013-12-17 07:33:00
  Svara
 • Det finns for tillfallet inga belagg for att soja kan oka risk for cancer inom manskliga mangder av intag. Daremot finns det studier som visar att livslang konsumption av soja i nivaer som de gor i t.ex Japan har en skyddande effekt mot BC.

  Shiva 2013-12-13 22:37:00
  Svara
  • Svar på Shivas kommentar.

   Hej Shiva! Tack för kommentaren. Jag litar på Dr.Mercola och fick informationen från hans sida. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/09/18/soy-can-damage-your-health.aspx

   filsve 2013-12-14 08:53:00
   Svara
   • Svar på filsves kommentar.

    Tack for svar! Jag tror dock det ar viktigt att se till kallor som kanske inte ar sa vinklade. Dr. Mercola ar sakert en bra lakare, men nar man ger rad till stora mangder manniskor tycker jag vi har en skyldighet att reflektera information som stammer overens med vetenskapliga bevis. Tyvarr gor inte det denna lakaren sager det, och han lankar till sina egna videor och artiklar som kallor/referenser.

    T.ex. sa sager han att soy formula for kids may have several times as much phytoestrogens as there are estrogens in birth control pills. Men har sa antar man ju bara att det ar nagot daligt. Phytoestrogens, och Genistein i sarskildhet i soy, binder ju till estrogen receptorerna i vara kroppar, och risk for BC ar kopplat till forlangd exposure to estrogen. Om genistein binder till receptorn istallet ar estrogen ”blockat” och da har man inte den risk faktorn.

    Om du ar intresserad kan jag skicka nagra lankar/pdf till nya studier och meta-analyses! 🙂 Dock maste jag kolla narmare pa fermented/unfermented, for har inte sa mycket kunskap om det annu.

    Happy holidays! Hoppas du inte tar illa upp eller sa, jag blir inspirerad av dig 🙂

    Shiva 2013-12-17 06:45:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!