Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Q&A: THE GOOD GIRL

Lisa Eriksson ligger bakom websidan The Good Girl som hjälper oss tjejer att släppa perfektionisten i oss och se våra karriärer & liv med andra ögon. Hon visar dig hur du kan fokusera på att vara ”duktig” utan ångest och hitta balansen. Det vi så mångra strävar efter…

Jag skicka några frågor till Lisa och fick svar. Här är dom!

1. Hur har din egna hälso, karrärs och spirituella resa sett ut?

Jag är en typisk duktig flicka. Alltid varit driven och nyfiken. Älskar utmaningar och överpresterar alltid – oavsett om det handlar om karriär, träning eller i relationer. Men jag har också kämpat med en orolighet i min kropp. Inte helt kunnat landat och frågade mig själv rätt ofta – vad är syftet med livet, varför finns jag på denna jord? I många år kämpade jag mot strömmen. Febrilt. Jag var som en simmare som konstant kippade efter andan och låg hela tiden på gränsen till att sjunka. Jag försökte påverka det som inte kunde påverkas. Jag tog snabba quick-fixes utan att se helheten och vad som faktiskt får just mig att må bra, inte bara den dagen utan varje dag – året runt. Jag har varit nära att krascha i den berömda väggen ett antal gånger och tampats med allt ifrån på tok för mycket träning, ångestfylld relation till mat, allt eller inget tänk, på snudd till arbetsnarkoman – helt enkelt obalans i alla dess former!

Min vändning kom när jag drömde om ett videoklipp från min barndom. Jag är kanske runt 4 år och hoppar hopprep med mina storasystrar. Mamma säger ”Vad duktig du är Lisa!” och jag tittar på henne frågande och säger självklart ”Jag gör ju bara som Sofie gör!”. Sofie är då alltså min två år äldre syster. Det fick mig att stanna upp och fundera. Jag kände en stark ömmande känsla för den där lilla flickan som inte insåg sin egen duktighet utan för henne var det bara något självklart som hon skulle göra. Då insåg jag att den där lilla flickan och även jag idag förtjänar mer omtanke och kärlek – från just mig själv. Det var startskottet för min hälsoresa.  Jag hade precis också börjat återhämta mig från en intensiv jobb- och pluggperiod som hade gjort mig på något sätt likgiltig till mycket. Jag kände att det måste finnas ett bättre, mer balanserat sätt att leva på än mina karusell-liknande dagar. Och svaret är ja! Det gör det!

Nu finns det ingen stoppknapp för mina sunda rutiner som det kanske gjorde förut! De rutiner som jag mår bra av följer med mig oavsett vart jag befinner mig. Och det här är bara början. Jag söker ständigt efter nya sunda rutiner som kan bli en del av min livsstil.

2. Vad är din mission nu?

Mitt fokus är att fortsätta inspirera tjejer att fortsätta vara duktiga men vara det utan att sätta onödig press på sig själva. Jag vill att denna sajt ska vara en källa till inspiration och motivation där en hälsosam livsstil med en sund inställning till body and mind främjas. Fortsätta dela med mig av min verktygslåda och hemligheter till en frisk och stark kropp och knopp! Med det sagt så vill jag påpeka att jag inte är här för att berätta hur folk ska leva sina liv, vi tycker och känner olika. Det finns inga rätt eller fel utan det handlar om att plocka godbitarna som får dig att må ditt bästa jag!

3. Vad är ditt bästa tips?

Livet är för kort för att försöka förändra det vi inte kan förändra. Fokusera istället på de saker som du kan förändra och sluta aldrig sträva efter den bästa versionen av dig själv. Att känna sig stark, energifylld och glad i sina egen kropp och knopp är den bästa känslan – och det vill du inte gå miste om! Prioritera sömn, byt ut energitjuvar till personer som får dig att skratta, boka in you-time i kalendern och våga tro på dig själv – det finns faktiskt ingenting du inte kan göra, bara du bestämmer dig!

4. Vad är ditt favorit citat?

”Nothing is impossible, the word itself says ‘I´m possible’!” -Audrey Hepburn

Foto: Sanna Horn

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Vad äter du för ”julmat”? 🙂

    Annika 2013-12-23 11:43:00
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!