Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

BLÖTTLÄGGA NÖTTER?

IMG_1291

IMG_1237

FRÅGA:

Hej Filippa! Jag ­­älskar nötter och äter mandlar och valnötter nästan varje dag. Jag har hört att man ska blötlägga nötter, men vet inte riktigt varför. Har du några svar?

Kram Camilla

 SVAR:

Hej Camilla! Jag äter också ganska mycket nötter. Jag brukar rekommendera att göra en mix med olika nötter, kokosflingor, kakaonibs, gojibär och andra super-

foodalternativ och äta det som mellanmål på eftermiddagen. Råa nötter innehåller protein, fibrer, nyttigt fett samt viktiga mineraler som zink, magnesium och kalcium.

Men nötter innehåller också naturliga kemikalier som kan störa absorptionen av dessa näringsämnen. Att äta stora mängder av råa nötter kan sätta extra press på matsmältningssystemet och ge problem med magen. För att undvika detta kan du aktivera dem! Blötläggning ökar näringsvärdet och gör nötterna lättare att smälta.

Gör så här: Lägg 5 deciliter nötter i vatten och blanda ner en 1 tesked salt. Låt stå i 7–12 timmar.

Sila nötterna och placera dem på en bakplåt. Sätt plåten med nötterna i ugnen på låg värme (50–60 grader) i 12–24 timmar. När de är klara förvarar du dem i kylen i en lufttät behållare. /Filippa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!