Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

NEW ICE CREAM ON THE BLOCK.

pop - Copy

Äntligen har ett nyttigt glass alternativ lanserats i Sverige. Pop Fruits konceptet är enkelt – fryst frukt på en pinne. Vi ställde några frågor till Erik Lindblad och Elsa Bernadotte som ligger bakom denna gryma idéen.

Vart fick ni idén till Pop Fruits? När jag (Erik) var liten brukade min mamma frysa in bananer till mig. Jag tyckte de frysta bananerna var kanon och har sedan fortsatt att frysa både bananer och andra frukter. Det ett grymt snack efter träning, när energin dippar eller man vill ha något sött. Jag bestämde mig för att fler skulle få tillgång till fryst frukt i snack-format och sa upp mig från mitt dåvarande jobb. Elsa, som är en gammal vän, var också inne på att starta något. Jag berättade om frukten och hon trodde på det stenhårt. Sen hade vi en intensiv produktutvecklingsfas som resulterade i att vi satte en pinne i frukten. Och nu efter ett intensivt år med allt från sourcingresor med långa dagar i fruktplantage till förpackningsdesign, finansiering, logistiklösningar m.m. är vi igång!

Innehåller glassen bara frukt? Japp. 100%. Inga tillsatser eller konserveringsmedel. Bara frukt. Eller jo, frukten sitter på en träpinne. Så frukt och pinne – That´s it. Det vi gör är att vi fryser frukten där den växer så att den får mogna klart i solen, utveckla smak och vitaminer. Sen plockas den när den är perfekt och fryses inom 48 timmar med avancerad chockfrysningsteknik som bevarar fruktens färska egenskaper.

Vad är era bästa hälsotips?

1. Ät frukt!

2. Rör på dig

3. Ät en varierad kost (och ät ordentligt!)

4. Hoppa inte över frukosten

5. Rök inte

6. Ha kul!

Vad är ert favorit citat?“Screw it, let’s do it.” -Richard Branson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!