Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

SAKTA NER VID MATBORDET.

IMG_6447

Hej Filippa – Jag har hört att vi äter för snabbt idag och inte tuggar våran mat ordentligt. Har du några tips kring ämnet? /Sara

Hej Sara! Jag tror också att vi äter för snabbt idag. Matsmältningsprocessen börjar ju i munnen. När du tuggar så börjar matsmältningsenzymer i saliven bryta ner maten och förbereder inför nästa steg -näringsupptaget. Det är viktigt att tugga maten ordentligt för att uppnå maximal absorption av alla vitaminer och mineraler.

Försök att räkna din tuggor och sikta på 30-50 gånger per matbit tills maten blir flytande. Detta gör det också lättare för magen och tunntarmen sen. Enligt artikeln Foods to Make your Body Alkaline på Livestrong.com så gör saliven maten mer basisk, vilket skapar mindre gas.

Mitt tips är att njuta av matens smak, doft och utseende. Var närvarande när du äter! /Filippa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!