Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

JORDGUBBSGAZPACHO

hellogreen

Jordgubbsgazpacho

Häng med Josefine Jäger på ett äventyr in i växtriket och testa hennes läskande tomatsoppa med jordgubbar, lime och mynta.

2 Portioner

DU BEHÖVER:

10 körsbärstomater

½ liten gurka, skalad

4 dl tomater på burk

1 dl frysta jordgubbar

¾ dl pressad lime

1 vitlöksklyfta, skalad

1 msk lantbuljong

1 ½ tsk havssalt

en nypa cayenne

½ kruka mynta

CITRONDRESSING

Rivet skal och juice av 1 citron

¾ dl kallpressad olivolja, mild

1 tsk havssalt

TOPPING

1 dl svarta bönor, kokta

2 msk citrondressing

SÅ HÄR GÖR DU:

  1. Mixa allt till en slät soppa. Balansera smaken med lite mer salt, cayenne och/eller limejuice om så önskas.
  2. Servera med svarta bönor vända i citrondressing.
  3. Förvara soppa som inte går åt i en flaska med tättslutande lock i kylen.

CITRONDRESSING

  1. Lägg alla ingredienser till citrondressingen i en burk med lock och skaka tills allt har blandats. Gör en färsk omgång till varje sallad eller dubbla receptet och förvara dressingen i kylen.

Tips! Byt ut mynta mot basilika och lime mot citron för att variera.

RECEPT: Från HELLO GREEN av Josefine Jäger producerad av Nygren & Nygren (The Bearded Lady).

FOTO: Daniel Stigefelt

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!