Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

GREEN SWEETS & TREATS

IMG_7260

IMG_7278

IMG_7277

IMG_7299

IMG_7264

IMG_7284

IMG_7302

IMG_7265

IMG_7249

IMG_7282

IMG_7303

Igår gick jag på min väns boklansering av Green Sweets & Treats Atmajyoti Yoga i Vasastan. Wow, vilken bok Erika! Du är så himla grym. Och även grattis till förlaget Nygren&Nygren till en så fin bok.

Erika har lovat att alla recept är enkla att göra… Phew! Hon använder mest honung och dadlar som sötningsmedel, vilket jag gillar. Jag gjorde en liten intervju med henne – läs nedanför.

Q&A med ERIKA BILLYSDOTTIR:

 1. Hur ser din egna hälsoresa ut? Bra fråga, hälsa är ett brett begrepp, det har inte bara att göra med vad jag äter eller hur jag tränar min fysiska kropp. För mig handlar det om balans mellan psykisk, fysisk och själslig hälsa.  Hälsa och läkande och andlig utveckling är för mig samma sak. Det är först när det finns ett samspel mellan alla dessa delar som vi tar oss framåt. Så jag vet inte hur jag ska förklara det annat än att allt hänger samman för mig, när jag började äta mer ren mat så känns det som att jag även såg klarare på mina egna mönster och även på samhället. Och i och med att se negativa mönster så behöver jag mjukna, först då är förändring möjlig. När det kommer till vad jag väljer att äta så har jag gått från allätare till vegetarian till rawfood vegan till att landa där jag är idag, att lyssna mer på vad kroppen egentligen vill, inte utefter att det passar in i ett fack. Att sätta en stämpel eller etikett på sig att jag är vegan är för mig ointressant helt plötsligt krymper jag mig ist för att låta det handla om expansion. Som en man till mig i Indien sade till mig en gång för 9 år sedan ”I’m vegetarian and non vegetarian”, förstod det inte då, men nu känns det helt logiskt.
 2. Vad brukar du äta till frukost? Jag börjar gärna dagen med att dricka, gärna fram till lunch. Vatten med citron, bikarbonat och gurkmeja brukar slinka ner först. Följt av en juice eller för ngt jag valt att kalla elixir då de ofta är packade med örter och superfood.
 3. Vad är filosofin bakom din bok och matlagning? För mig är mat information. Det jag väljer att äta idag är den personen jag vill vara imorgon. Ekologiskt är självklart, gärna i säsong och lokalproducerat. Att ge oss endast det bästa, just för att jag tycker att vi är värda det.
 4. Har du något favorit recept i Green Sweets & Treats? Lingontårtan, fluffig syrlig men ändå söt.
 5. Vad är ditt bästa hälsotips? Sagt det förr ”to get out of your own way”. Och byta ut bordssalt till fördel för havssalt eller himalayasalt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Elin Johansson
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Mathilda Weihager
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Joanna Swica
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Mode
  Petra Tungården
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Man
  Niklas Berglind