Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HÄLSOSNACK MED LOTTA & VICTORIA

Hälsosnack_2

Nu är min intervju ute som jag gjorde med Hälsosnack med Lotta & Victoria. Lyssna HÄR!

Jag passa på att fråga dessa inspirerande tjejer om deras egen resa och bästa hälsotips.

1.)   Hur ser er hälsoresa ut? 

Victoria: Jag har varit intresserad av hälsa så länge jag kan minnas. Vissa perioder mer, vissa lite mindre. Jag har alltid tyckt att det varit viktigt att ta hand om min kropp och behandla den väl, och jag har alltid känt mig frisk och stark. Men när jag 35 år gammal helt plötsligt fick stora problem med akne, och jag inte ville medicinera med antibiotika och starka receptbelagda krämer, blev jag tvungen att ta mig en rejäl titt på mitt liv och min hälsa. Mitt hälsodetektivarbete ledde mig bl.a. fram till slutsatsen att min mage faktiskt inte riktigt fungerade som den skulle. Men jag hade varit för upptagen och stressad för att ens lägga märke till det… Idag är jag glad för alla lärdomar och erfarenheter jag drog under den här tiden för det ledde mig in på det jag arbetar med idag och hjälper andra människor med.

Lotta: Hälsointresset har varit en del i mitt liv ända sedan mellanstadiet. Sen har jag kanske inte alltid levt så hälsosamt som jag borde. Jag har haft perioder med mycket stress, stillasittande jobb och dålig mat och då har träning och framförallt yoga hållit mig över ytan. Det var först när jag försökte bli gravid, som jag insåg hur mycket mat och livsstil påverkar oss. Inte bara vår vikt och utseende, utan även hormonbalans och fertilitet. Nu äter jag i princip sockerfritt, glutenfritt och så hel och ”clean” mat jag kan. Jag har oftast en balans i mitt liv och försöker leva som jag lär.

2.)   Ni är även hälsocoacher! Vad har ni för fokus när ni hjälper era kunder?

Victoria: Jag hjälper människor med magproblem att lugna sin mage och stärka sitt immunförsvar och på så sätt främja sin hälsa på lång sikt. I magen sitter 80% av vårt immunförsvar och där bor även tarmfloran, två faktorer som gör det otroligt viktigt att ta signalerna från magen på allvar.

Lotta: Mina klienter är framförallt kvinnor som planerar eller försöker bli gravida, samt mammor som vill komma i balans och få mer energi. Det finns massor man kan göra för att stärka sin fertilitet och öka förutsättningarna för en hälsosam graviditet, helt naturligt med mat- och livstilsförändringar.

3.)   Berätta om er nya podcast! Vilka ämnen kommer ni diskutera framöver?

Hälsosnack med Lotta och Victoria är en podcast om holistisk hälsa där vi i varje avsnitt kommer att intervjua en spännande hälsoprofil som vi är nyfikna på. Med podden vill vi inspirera människor till ett friskare, gladare och härligare liv genom att lyfta fram många olika sätt att ta hand om sin kropp och själ. Närmast framöver kommer vi bl.a. att få tips från våra gäster om varför det är en god idé att undvika gluten, hur man blir mer vardagseffektiv samt tre hälsosamma livsmedel att alltid ha hemma i kylskåpet…

Är man nyfiken och vill veta vilka gäster vi har på gång kan man kolla in poddens instagram där vi brukar lägga upp sneak peaks på våra kommande gäster.

4.)   Vad är era bästa hälsotips? 

Victoria: Jag skulle kunna prata i timmar om saker man kan göra för sin hälsa… J Men om jag bara ska säga en enkel sak så är det att börja inkludera mer mjölksyrad eller fermenterad mat i sin kost, t.ex. surkål eller kimchi. Mjölksyrad mat innehåller massvis med goda bakterier som stödjer tarmfloran. En tarmflora i balans stärker immunförsvaret (medan forskning visar att en tarmflora ur balans är kopplad till sjukdom). Så ta hand om din mage och ät lite surkål varje dag!

Lotta: Samma här, jag skulle kunna mala på hur länge som helst… Mitt bästa hälsotips är att byta ut socker och sötad mat mot grönsaker, bär och nötter. Det balanserar blodsockret, som är särskilt viktigt för den som vill bli gravid.

Vad har ni för instagram och hemsida?

Victoria: www.vitalista.se & vitalista_health_coaching på Instagram.

Lotta: www.healthymotherbylotta.se & healthymotherbylotta på Instagram

Podden: www.halsosnackmedlottaochvictoria.se & halsosnackmedlottaochvictoria på Instagram.

Bild: Stella Cocozza

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!