Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

LÄSARFRÅGA: MÄTTNADSKÄNSLA

Green smoothie

Läsarfråga: Skulle uppskatta om du kunde ta upp lite kring hungerkänslor, jag har oftast inga problem med att känna efter- men vissa morgnar (speciellt nu under vintern när jag kliver upp väldigt tidigt och det är mörkt) känns det som jag aldrig blir mätt. Har du några tips på hur man känner efter för mättnad? Vill också fråga vilka är dina topp 3 affirmationen? Kram Emma

Mitt svar: Hej Emma! Tack för din fråga. Jag hade också problem att säga stop förut och visste inte om jag var mätt eller inte. Det skulle vara super om jag visste vad du åt till frukost men jag kör på ändå! Det viktiga är att man tankar kroppen med ”rätt bränsle” på morgonen. Det sätter även tonen för dagen. Om du inte känner att du blir mätt, rekommenderar jag en frukost med bra fett, protein, samt mycket mineraler och vitaminer. Till exempel en omelett stekt i kokosolja och en grönsmoothie med avocado, spenat, banan och mandelmjölk. Eller gröt eller fett yogurt med olika toppings – krossade linfrön, nötter, mandelsmör, chiafrön, etc. med en grön juice.

Fråga dig själ – hur känns det när jag blir mätt? Vart sitter känslan? Lär dig om hur du ska lyssna på din kropp. Jag lovar att kroppen är helt perfekt och funkar. Den kommer kommunicera till dig när den är mätt! Det är naturligt. Du måste bara känna efter. Ät en portion av något liknande som jag rekommendera ovanför. När du är klar, blunda. Sitt i 3 minuter och bara känn. Sakta ner, tacka universum för maten, och känn din kropp inifrån. Vad vill den säga dig?

Kom ihåg att äta mindful när du konsumerar din frukost också. Titta på maten, njut av den, tugga sakta, lukta på den. Var närvarande. Ät inte framför TV:n, datorn eller med din telefon.

Kram, Filippa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej!
  åh, vilket bra inlägg! Har gått lite i samma tankar som läsaren undrade över, så toppen att få svar på hur du ser på det hela. 🙂
  Kram, Elisabeth

  Elisabeth 2015-12-06 21:34:22
  Svara
 • Hej fina du!
  Jag har precis blivit premiumbloggare hos Bloggerfy. Hade varit kul om du ville kika in och kanske lämna en kommentar 🙂
  Kram till dig och dina läsare!
  http://goteborgsmamman.se

  Göteborgsmamman 2015-12-05 10:53:07 http://goteborgsmamman.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!