Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

HANTERA FAMILJEN UNDER JUL

Raw Clarity Filippa

Julen har redan börjat närma sig och det betyder mer tid med familjen och kanske även mer tid med vänner. Detta kan vara fantastiskt mysigt men också lite påfrestande. Från ett spirituellt perspektiv, finns det lite olika sätt att hantera alla olika människor, åsikter och situationer under denna tid.

Ett tips är att inte ta något personligt. Du vet inte varför din faster är så sur egentligen. Så möt henne inte med motstånd utan låt henne stå i sitt.

Lyssna på dig själv. Ät det DU vill, gör det DU vill, etc. Detta är inte egoistiskt. Du ska fortfarande ta hänsyn till andra men inte dansa till deras trumma om du förstår vad jag menar? Det går inte att leva sitt liv efter andra människor. Du väljer hur du vill leva, även under julen.

Förlåt alla. Ja, alla. Vad de än säger eller gör under julen – även knasiga saker – förlåt dom. Om du inte förlåter, går du och bär på negativ energi. Let that shit go. Förlåtelse är en av den absolut viktigaste delen i andlighet.

Skriv en kommentar till mig om du vill få råd om en speciell situation. Du behöver inte nämna några namn…

Christmas is almost (well basically) here – which means more time with family and friends. This could be a very pleasant and cozy experience but also a little stressful. From a spiritual perspektiv, there are a few ways to handle different people, opinions and situations during this time. 

One tip is to not take it personal. You don’t know the actual reason that your aunt is pissed and sour. So don’t meet her with resistance and let her deal with her issues. 

Listen to yourself. Eat what YOU like, do what YOU like, etc. This is not selfish or ego. You can still respekt other’s wishes and needs, but don’t dance to the beat of someone else’s drum if you know what I mean? You can’t live your life and take direction from other people. You decide how you want to live, even during Christmas time. 

Forgive everyone. Yes, everyone. Whatever they may say and do during Christmas – yes even the craziest stuff, I know how family can be – just forgive them. If you don’t forgive, then you carry all that energy around in your body. Let that shit go. Forgiveness is one the most important parts in spirituality.

Write me a comment about any specific situation – you don’t need to mention names – and I will do my best to guide you. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag har inte pratat med min mamma på över ett år. Jag fick en utmattning, och mådde inte bra. Hon försökte hjälpa men gick över min gräns och jag sa då upp kontakten. Jag förstår att hon gjorde vad hon trodde var rätt, men det fick mig att känna mig otrygg i hennes sällskap.
  Jag tror att denna tid ifrån varandra kan ha varit bra, på det sättet att vi frigjort oss från varandra. Samtidigt kommer jag ju alltid behöva henne och avståndet bygger ju på en konflikt som tar kraft och energi. Men det känns svårt att släppa in henne igen, och riskera att inte klara av att ha henne i mitt liv eller hamna i samma situation igen. Samtidigt inser jag ju att tiden går, och ju mer tid som passerar desto svårare blir det att hitta tillbaks. Så när vet man när/om det är dags att släppa taget (om konflikt eller relation) och hur vet man att man gör det av ”rätt” anledningar? Har du råd?

  Matilda 2015-12-30 12:51:20
  Svara
 • Hej!
  Det du skriver om att förlåta och släppa negativa tankar, det tycker jag är så svårt. Hur ska man hantera förväntningar som inte blev av? Jag blev dumpad av min kille för två månader sen. Vi hade bara varit ihop i ett år, men hade försökt få barn sen i februari. Jag blir snart 40 och har längtat länge efter barn, så jag hade sett för mig att till jul skulle jag äntligen sitta där med en gravidmage och fira ihop med min kille. När det nu inte blev så (nåt av de) har jag otroligt svårt att känna nån julglädje alls. Har bara lust att krypa ner under täcket och stanna där till mars. Det hjälper ju inte heller att se alla ”lyckliga familjer” överallt, det sticker otroligt i mig (och jag vill ju inte vara den missunsamma typen).

  lilla my 2015-12-22 10:31:18
  Svara
 • hej

  jag ska åka hem till jul och har aldrig riktigt tyckt om jul. …för mycket stress, press, ångest o massa annat. Eftersom jag inte bor på denna ort jag ska fira jul på utan åker ”hem” så är det sååååå många människor som vill träffa mig. fikadejter, lunchdejter osv. …jag har haft en superstressig period på jobbet och är sååå trött och behöver vila men jag känner liksom att jag måste träffa alla för att inte svika dom. Hur ska man hitta balans? jättesvårt tycker jag. det dåliga samvetet gör sig påmint.

  god jul,
  kram

  jen 2015-12-21 15:34:17
  Svara
  • Svar på jens kommentar.

   Hej!

   Jag förstår din situation. Vem av dessa människor vill DU träffa? Vem ger dig energi och vem tar energi?

   Träffa sedan människor som kan acceptera att du är i ett lugn mode eller vill träffas bara en liten kort stund.

   Om du inte vill träffa någon så är det också HELT OK. Gör det som känns bäst för DIG. Låt andra leva sitt liv och du ditt. Människor som verkligen älskar dig och bryr sig om dig måste acceptera dina behov. Om det blir arga för att du vill vila, är det deras problem.

   Det viktigaste är att du lyssnar på din kropp och din intuition. Gör det som DU mår bäst av!! Ingen annan lever sitt liv efter dig… eller hur? 🙂

   Ta hand om dig själv nu. Recharge!

   God Jul.
   Filippa

   Filippa Salomonsson 2015-12-21 16:27:37
   Svara
 • Först, tack för att du är du och för all glädje, positivism och kärlek du sprider!
  Jag är inne i ett down mode och är riktigt otillfredsställd med mig själv. Att välja vad jag äter under julen är ingen match och jag står upp för min gröna livsstil. Men att vara extra social och värst, att ställa upp på fotografier som dessutom riskerar inramning, är min största fasa. För jag orkar inte ens se mig själv i spegeln. Hur gör jag? Är det okej att helg enkelt avböja och strunta i sällskapens bitterhet när jag reagerar som jag gör?

  Kram

  Sara 2015-12-21 13:57:48 http://Anangelsecrets.blogg.se
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Tack själv för att du läser!

   Ja det är ok. Du måste lyssna på dig själv. Gör inget som gör dig obekväm. Tack nej på ett kärleksfullt sätt och ta inget personligt. Du kanske också kan förklara varför du inte vill vara med på bild om det känns rätt? Kommunikation är viktigt.

   Men du måste även börja resan tillbaka till dig själv och börja ÄLSKA hela dig. Det är absolut viktigast för dig. Varje morgon du vaknar, titta dig själv i spegeln och säg – ”Jag älskar dig” – tre gånger. Gör detta i två veckor eller tills det känns rätt att sluta. Skicka ut rätt energi till universum. Har du läst eller lyssnat på ”Find your inner ing” av Gabrielle Bernstein? Det finns på iTunes.

   Stor kram,
   Filippa

   Filippa Salomonsson 2015-12-21 15:19:13
   Svara
 • Hej!

  Jag älskar din blogg, och har en fråga som jag hoppas kunna få hjälp med. Jag är 25 och har bott i en annan stad sedan jag var 18, nu är jag hemma ca en vecka över jul. Alla i min familj tränar väldigt mycket och det är väldigt många pikar om min vikt och att jag tränar för lite. Särskilt min mamma tjatar jämt om att jag måste med ut i löpspåret denna vecka när jag är hemma. Det får mig att må så otroligt dåligt! Jag tycker om träning, simning, dans och jogging om det sker på mina villkor med bra musik i öronen och i min egen takt.

  Jogging med hela min familj som hånar mig för att jag blir andfådd och inte orkar deras tempo är ingen njutning på något sätt och får mig att hata både träningen och mig själv. Jag tror att det gör mer skada än nytta faktiskt, och helt ärligt är det en vecka av mitt liv, jag kommer inte dö av att ta en veckas paus från träningen när jag är här och byta den mot långpromenader. Jag förstår att jag borde träna med dem ändå, men det gör mig så otroligt ledsen.

  Hur ska jag hantera familjen och främst min mamma?

  Hemma över jul... 2015-12-21 13:36:18
  Svara
  • Svar på Hemma över jul...s kommentar.

   Hej hej!

   Släpp deras åsikter och kommentarer. Du bestämmer över din kropp. Det är bara du som vet vad för typ av träningen den behöver och när. Vissa kroppar är inte designad för hårdträning utan mår bättre av lite mjukare motion som yoga, pilates och simning. Jag tror personligen att löpning sliter väldigt på kroppen och ser aldrig folk le när det springer hehe. Din familj vill dig bara väl så försök se situationen med kärleksfulla ögon och möt dom med kärlek. Du behöver inte säga nej tack på ett otrevligt sätt. Låt dom gapa och skrika hur mycket dom vill… De har sin kropp och du har din. Välj själv hur du vill leva. Gör bara det som du vill och mår bra av. Det är så livet är designat. Du behöver dessutom aldrig ta emot hån från NÅGON. Men istället för att börja bråka, kan du bara lämna rummet. Det är deras problem, inte ditt. Kom ihåg min första punkt i blogginlägget – ta det inte personligt. Det är deras stress. Du ska leva i frihet och vara precis som du är! Bara att svara om du har frågor på det.

   Kram kram,
   Filippa

   Filippa Salomonsson 2015-12-21 15:12:27
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!